Synnøve Brøndbo Plassen – 9/12

På setra i Østerdalen regjerte budeia, i idyllisk og værhardt terreng. Folk og dyr skulle ha det godt om sommeren, og arbeidet fulgte solens ferd på himmelen. “Den lyse dag” består av vokal folkemusikk knyttet til seterlivet: Lokker, slåttetralling, bånsuller og stubber som gjenspeiler livet for budeiene på setra.
Hver budeie hadde sine egne sanger og lokker, som fungerte på deres dyr. Seterlivet var også dans på setervollen om kveldene, og morgensalmer mens fuglene våknet til liv ute. Kanskje huldra listet seg rundt hjørnet på kvelden mens haugfolket voktet over dyrene på båsen. Det er mye av historiene og seterkulturen som er bevart nettopp i musikken.
I dag tar jeg med meg disse sangene fra min lokale tradisjon videre inn i mitt liv som ung folkesanger. På denne måten håper jeg musikken kan få leve videre i dagens samfunn.

Vi er glade for at Synnøve vil avslutte høstsesongen vår. Som den observante leser har skjønt er Synnøve også en del av trioen Hekate som besøkte oss tidligere i høst.
I denne solokonserten byr hun på sitt eget repertoar.

Synnøve kommer til Stjernesalen 9. desember.
Der har vi plass til maks 50 i publikum – lurt å forhåndskjøpe billett.
Dørene åpnes kl 18. – suppe og servering så langt det rekker.
Konsertstart kl. 19.
Billetter 250/100.

Forhåndskjøp gjerne billetter hos Tikkio!
Eller kjøp når du kommer (kort/kontant).